Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?
Ceviz, genellikle içeceklerin yanında servis edilen ya da normal olarak tüketilebilen bir yiyecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüketimi doğrultusunda insanlara katkıları oldukça geniş olmaktadır. Yapısı ve benzerliğinden dolayı direkt beyni andıran ceviz, hafıza ve zihinsel gelişim açısından katkılar sunmaktadır. Aynı zamanda ceviz tüketimi kişilere enerji vermekle beraber kan temizleyici görevi de bulunur. Cevizin farklı kullanım ve tüketim alanları bulunur. Henüz tüketmeyenler için tuhaf gelse de ceviz reçeli oldukça faydalıdır. Tadını bilenler için vazgeçilmez olabilmektedir. Peki ceviz reçeli nasıl yapılır? Yazının devamında bu sorunun yanıtına ulaşmanız mümkündür. Adım adım izleyerek ceviz reçelini elde etmek oldukça kolaydır.
Pratik Olarak Ceviz Reçeli Nasıl Yapılır?
Reçel yapımı genel olarak bir sabır işidir. Ancak sanıldığından daha basit adımlar neticesinde istenen sonuca ulaşmak mümkün olmaktadır. Ceviz reçeli yapımı ise diğerlerinden farklılaşmaktadır. Yapımında kullanılacak malzemeler genel hatlarıyla:
· 1 kilo olgunlaşmamış/yeşil ceviz (Miktara göre değişiklik yapılabilir)
· 1 su bardağı kireç kaymağı (inşaat malzemesi satan yerlerden bulunabilir)
· 1 kilo toz şeker
· 6-7 su bardağı su
· Tercihe göre 5-6 adet karanfil
· 1 çorba kaşığı limon suyu olmaktadır.
Elde edeceğiniz bu malzemeler ile ceviz reçeli yapımı mümkün olmaktadır. Kişiler yapımı zor geldiği takdirde organik ürün satışı gerçekleştiren yerlerden temin de edebilirler. Ancak bu noktada dikkatli olmak önemlidir.
Malzemeleri temin edilen ceviz reçeli nasıl yapılır sorunun cevabı şu olmaktadır: Öncelikle cevizin kabukları çok ince olacak şekilde doğranır. Bu aşama sonrasında dikkat edilmesi gereken nokta cevizin acı tadının çıkabilmesi için suda bekletilmesidir. Yaklaşık 5 gün, her gün suyunu değiştirecek şekilde ceviz bekletilir. Günü dolan cevizler için kireç kaymağı su ile karıştırılıp hazırlanır. Suyundan arındırılan cevizler kireç kaymağına alınır. Kaymak içinde atılmadan ceviz yüzeyinde delikler açılması işin püf noktası olarak yer alır. 4-5 saat burada bekletilen cevizler artık kaynatılma aşamasına geçer. 40-50 dakika cevizlerin pişmesi için sıcak su ve şeker ilavesi ile bekletilir. Doğru kıvama ulaşana dek karıştırma işlemi sağlanır. İçine limon suyu ve karanfil atılarak hazır hale getirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder