Keşkek – Nohut – Pilav

 

Keşkek – Nohut – Pilav


Hemen  hemen her yörede görülen keşkek Kuzey Ege’de düğün, dernek, şenlik ve ölüm hayrı gibi pek çok olayda sunulan bir yemek olmuştur.


 Edremit Körfezindeki ana malzeme yarma denilen iri buğday, kuzu gerdan (ki artık günümüzde bu ekonomik şartlar yüzünden tavuk etine dönmüştür), kuru soğan, tuz ve zeytinyağıdır. Saatlerce kısık ateşte pişen(tercih odun ateşinde bakır kazanda) ve sonra iyice melhem gibi olana dek uzun keşke dövme sopaları ile dövülerek helmelenmesi sağlanan keşkek yanında sade pilav ve etli nohut yemeği ile beraber servis edilir. 



Lokantalarda da bulunan bu lezzet üçlemesi epey ağır bir yemek olduğundan yazın fazla pişirilmez. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar