Sura (Kaburga Dolması)
Sura (Kaburga Dolması)
Kurban
Bayramlarının olmazsa olmazıdır. Damat yemeği de denir. Emek isteyen bir yemek olduğu
ve geniş aile sofralarında şenlikle yeneceği için bu adı almıştır. Kuzunun sol
kolu kaburga ile birlikte alınır ve gömlek kısmı açılarak içine önceden
hazırlanan ciğerli veya (isteğe bağlı üzümlü iç pilav) doldurulur. Eski usul
çarşı fırınında 8 ila 10 saat arası (suyu alttan alıp üstüne dökülerek ve
devamlı kontrol edilerek) pişirilir. Tel tel ayrılan etin ve mis gibi pişen
pilavın yemesine doyamazsınız tabi büyük bir aile sofrası da kurulduysa demeyin
keyfine. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder