Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Kahvaltıların vazgeçilmez unsuru: reçeller. Farklı şekil ve çeşitlerde bulunarak insanlara farklı lezzetler sunmaktadır. Bireyler reçelleri dilerse bireysel olarak yapabileceği gibi dilerse güvenilir organik ürün ya da reçel satımı yapan birimlerden alması mümkün olmaktadır. Vişne reçeli en çok tüketilen reçellerin başında gelmektedir. Canlı rengi ve tercih edilir tadıyla kişiler tarafından tercih edilir. Üstelik daha önce yapmayan bireyler tarafından yapılması da oldukça kolaydır. Vişne reçeli nasıl yapılır diye merak ediyorsanız yazımızın devamında bu konuda bilgi edinmeniz mümkün olmaktadır.
Kolay Şekilde Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Reçel yapımı doğru adımlar izlendiği takdirde oldukça kolay olmaktadır. Tadına doyulmayacak bir vişne reçeli yapımı için aşağıdaki adımları izlemek yeterli olacaktır:
· 1 kilo vişneyi çekirdeklerinden ayrılıp bir gece boyunca 500 gram şeker içerisinde beklenir.
· Bir gün sonrasında vişne suyunu hafif şekilde salacaktır. Vişnelerin üzerine çok geçmeyecek şekilde su eklenir.
· Fazla karıştırılmamak suretiyle ocağa alınır ve kısık ateşte büyük bir sabırla kıvamı alması beklenir.
· Ocaktan almadan 5-6 dakika öncesinde bir tutam limon tuzu eklenir.
· Ocaktan alınan vişne reçeli soğumaya bırakılır. Birkaç saat içerisinde kıvamını tamamen alarak yemeye hazır hale gelebilmektedir.
Vişne reçeli kıvamını tutturmak ve bazı püf noktalar ile desteklendikten sonra yapımı oldukça kolay olmaktadır. Organik reçel elde etmesi oldukça mümkün olabilmektedir.
Vişne reçeli nasıl yapılır sorusu kadar püf noktalar merak edilen unsurlar arasında yer alır. Vişne reçeli yapılırken birkaç adıma dikkat etmek sonucu doğrudan ve olumlu olarak etkileyecektir. Öncelikle ilk olarak vişnelerin bir gün öncesinde şekerde bekletilmesi gelmektedir. Bekleme sırasında sulanacak olan vişneler pişme esnasında sulanmaya engel olacağından kıvama katkısı olumlu olur. Bunun yanı sıra pişirme sırasında vişne oldukça hassas bir yapıya sahip olduğundan sürekli karıştırılmamalıdır. Bunun yapılması neticesinde vişneler zarar görebilir. Son olarak ise vişneler ocakta pişerken tencerenin üst kısmında köpürmeler oluşacaktır. Bunların bir kaşık yardımıyla ufak ufak alınması da vişne reçeli kıvamını tutturmak adına etkili olacak hususlardandır. Yapımı sonrası reçeli dilerseniz kahvaltıda dilerseniz içecekler yanında tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder